Menu

Als reisbegeleidster komt Dorien Straathof intensief in contact met de lokale bevolking en hun cultuur. Op de hooglandmarkten van de Andes raakte ze onder de indruk van hun prachtige kleurrijke stoffen, veelal handgemaakt door de families van de verkopers met behulp van eeuwenoude traditionele technieken. Alleen, de verkoop aan toeristen verloopt stroef. Er zit teveel kleur en patroon in het aanbod. En zo kwam Dorien op het idee voor Bufandy. Ze wilde de lokale talentvolle ambachtslieden stimuleren om over hun grenzen heen te kijken naar vraag, en hen op die manier helpen om economisch stappen vooruit te zetten.”

Met dat idee in haar achterhoofd liep Dorien al struinend over een markt in het noorden van Ecuador. En daar kwam zij alpaca wol tegen. Een prachtige stof met een luxueuze uitstraling, warmer dan wol en zachter dan zijde. En zo ontmoette zij Fabian en zijn familie. Fabian is ambachtelijk wever en de hoofdleverancier van Bufandy. De sjaals uit de huidige collectie zijn de ontwerpen van Fabian, en ook vernoemd naar hem. 

Intussen reist Dorien verder door Latijns Amerika terwijl zij haar ogen openhoudt voor mooie, bijzondere producten uit de Andesregio en Centraal Amerika. Op zoek naar contacten met talentvolle en creatieve ambachtslieden die een ondernemend duwtje in de rug kunnen gebruiken, zodat Bufandy in de nabije toekomst ook andere designs aan haar merk kan toevoegen. 

Bufandy wil trend en traditie samenbrengen door het creëren van modieuze producten met een verhaal. Terwijl eeuwenoude tradities gekoesterd blijven, wordt de combinatie gezocht met hedendaagse mode en design, waardoor alle ontwerpen van Bufandy zowel een modern als een traditioneel gevoel uitademen.

Met een focus op eerlijke en verantwoorde handel wil Bufandy bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door het creëren van werkgelegenheid waar dit hard nodig is, door samenwerking met lokale partijen in directe partnerships en door een transparant proces, wil Bufandy eerlijke, natuurlijke producten creëren waar iedereen trots op mag zijn. Zowel de maker als de drager. Bufandy streeft daarbij naar een duurzame samenwerking met haar partners om daadwerkelijk op lange termijn verschil te maken. 

Bij Bufandy geloven wij in het principe ‘Responsible trade, not aid’ om waarde te creëren voor álle betrokken partijen op lange termijn. Bufandy wil hiermee haar bescheiden bijdrage leveren om de wereldbalans iets meer in evenwicht te brengen, met als basisfilosofie ‘iedere stap is er één’.

© 2012 - 2019 FASHION STATE OF MIND | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie