Menu
 • Myomy Wallet L
  Myomy Wallet L
  € 89,95
 • MYOMY MY CARRY BAG Baggy Anaconda grey
  MYOMY MY CARRY BAG Baggy Anaconda grey
  € 99,95
 • Myomy My Black bag handbag Anaconda grey
  Myomy My Black bag handbag Anaconda grey
  € 139,95
 • Myomy Philip Weekender bag
  Myomy Philip Weekender bag
  € 269,95
 • My Paper Bag Back bag Taupe
  My Paper Bag Back bag Taupe
  € 149,90
 • My Paper Bag Back bag Rambler Dark Olive
  My Paper Bag Back bag Rambler Dark Olive
  € 149,90
 • Uitverkocht

  Myomy Carry shopper Rambler Dark Olive
  Myomy Carry shopper Rambler Dark Olive
  € 199,95
 • My Paper Bag Bag in Bag Rambler Dark Olive
  My Paper Bag Bag in Bag Rambler Dark Olive
  € 32,95
 • My Paper Bag Bag in Bag Emerald
  My Paper Bag Bag in Bag Emerald
  € 32,95
 • Uitverkocht

  My Paper Bag Bag in Bag Off black
  My Paper Bag Bag in Bag Off black
  € 32,95
 • Myomy Philips weekender
  Myomy Philips weekender
  € 269,00

myomy_logo.jpg

Naarden, 20 oktober 2015.
Het bekende ontwerp met de kartelrand is niet meer weg te denken uit het stedelijke straatbeeld. Toch bestaat de tas van de hand van MYOMY do goods dit jaar nog maar 7 jaar. Wat niet iedereen weet is dat het doel van dit ontwerp was om te zorgen voor fairtrade werkgelegenheid in Calcutta, India. Inmiddels hebben meer dan honderd gezinnen een beter leven dankzij de productie van de tassen en is ook het leerlooi proces milieuvriendelijker gemaakt. De tas is populairder dan ooit. Een goeie tas dus.

Mode voor een betere wereld
“Hoe zou de mode eruit zien als we bij het maken van mooie producten tegelijkertijd bijdragen aan betere leefomstandigheden voor mensen, dieren en onze aardbol?” In 2007 is dit vraagstuk de start van het Naardense bedrijf MYOMY do goods.

Inspiratie voor het ontwerp
Ramon Middelkoop, ontwerper van de Design Academy uit Eindhoven, vond zijn inspiratie voor het ontwerp bij een zwerver in de tram, die een oud papieren tasje bij zich had. Het tasje was verschrikkelijk oud en vies maar het model bleef van klassieke schoonheid. Tijd voor een duurzamer exemplaar van mooi buffelleer.

Direct een doorbraak in de verkoop
Vrijwel direct wordt de tas opgemerkt door modejournalist Milou van Rossum en door haar geplaatst in Volkskrant Magazine. In 1 dag worden er 900 exemplaren besteld. Ïk had net de eerste 75 paper bags ingekocht in India en we waren compleet overvallen door alle bestellingen. In India waren ze ontzettend trots en blij, alleen om al die tassen te maken zou het nog 3 maanden duren. Ieder exemplaar wordt namelijk met de hand gemaakt. We hebben iedereen de keus gegeven van geld terug of 3 maanden wachten, en uiteindelijk hebben meer dan 600 mensen nog 3 maanden gewacht”, vertelt Marja Baas, initiatiefnemer van MYOMY.

Vandaag in meer dan 230 winkels te koop en een beter leven voor meer dan 100 gezinnen.
Nu is de tas niet weg te denken uit het straatbeeld. Hij wordt verkocht op meer dan 230 plaatsen in Nederland en ook in Moskou, Australië, Duitsland en Scandinavië. Het 1e model; een echte papieren tas, maar dan in luxe buffelleer, is uitgebreid tot een volledige collectie van 14 modellen in verschillende kleuren. Zelfs een laptoptas en chique clutch is deel van de collectie.

Bovenal, het aantal productieplaatsen in India is uitgebreid en in de loop der jaren hebben meer dan 100 gezinnen een goed leven in India. Marja Baas is zeer te spreken over dit resultaat. “En, door het volume konden we ook eisen stellen bij de leerlooierij ter plaatse om grote stappen te maken in mens- en milieuvriendelijk looien.

 7 persoonlijke MY PAPER BAGS
Zeven is voor MYOMY een magisch getal omdat het verbonden is aan verschillende fundamenten om ons heen. 
7 dagen van de week, 7 kleuren van de regenboog, 7 schoonheden, en de 7 cirkels uit ons logo; de seed of life (het hart van de Flower of Life)”.


Plannen voor de volgende 7 jaar
De MY PAPER BAG groeit steeds harder in populariteit. Het is al een echte klassieker geworden. En dat is goed voor de continuïteit. Er blijven nieuwe kleuren en modellen komen. Zo is er dit jaar bij voorbeeld een tas die je cross-body kunt dragen wat een grote wens van veel liefhebbers was. Daarnaast is er steeds meer vraag uit het buitenland.

 

© 2012 - 2017 FASHION STATE OF MIND | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie